A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення семінару-супутника для керівників гуртків закладів позашкільної освіти

Дата: 25.06.2021 10:36
Кількість переглядів: 181

22 червня 2021 року у межах реалізації проєкту професійного розвитку педагогічних працівників «Педагогічний коучинг як технологія професійного розвитку керівника гуртка в системі позашкільної освіти» було проведено семінар-супутник з теми «Методичний супровід професійного розвитку керівника гуртка: коучинговий підхід», учасниками якого стали керівники гуртків закладів позашкільної освіти Люботинської міської територіальної громади. Метою заходу було: ознайомлення із основними чинниками впливу коучингу на створення освітнього процесу в сучасному закладі позашкільної освіти та сприяння мотивації саморозвитку та самоосвіти керівника гуртка, вихованню власної мобільності, розвитку професійної компетентності.

          У заході, який було проведено в онлайн-форматі із використанням вебсервісу Google Classroom та сервісу для відеоконференцій Google Meet, взяли участь 11 керівників гуртків  Люботинського міського будинку дитячої та юнацької творчості.

Під час інформаційно-презентаційного блоку Світлана МАЗІЙ, консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» у виступі з теми «Методичний супровід професійного розвитку керівника гуртка: коучинговий підхід» звернула увагу учасників семінару на важливості формування коучингової компетентності керівників гуртків в умовах реформування освіти, а також виокремила переваги коучингу в процесі вдосконалення роботи з обдарованими вихованцями в системі позашкільної освіти.

Консультативний діалог розпочався бліц-опитуванням учасників заходу «Оцінка реалізації потреб керівника гуртка у розвитку й саморозвитку». Самостійно проаналізувавши отримані результати, присутні прийшли до висновку, що необхідні зміни, які приведуть до зростання педагогічної майстерності, використання інноваційних моделей курсів підвищення кваліфікації, застосування коучингових технологій.

 Під час блоку зворотнього зв’язку було проведено вихідне анкетування учасників з метою виявлення професійних потреб керівників гуртків та організації ефективної підтримки та консультування щодо застосування технології коучингу в роботі.

По закінченню  учасники отримали домашнє завдання: заповнити чек-лист  професійного саморозвитку та самореалізації керівника гуртка та розробити індивідуальну траєкторію професійного росту керівника гуртка.

Консультант КУ «ЦПРПП»                               С.М.Мазій


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень