A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення управлінського меседжу для новопризначених керівників, заступників керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти

Дата: 28.05.2021 15:35
Кількість переглядів: 130

28 травня 2021 року новопризначені керівники, заступники керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками управлінського меседжу з теми  «Автономія як шлях до ефективного менеджменту школи. Методичні рекомендації», метою якого було: ознайомити учасників із нормативним забезпеченням сучасного закладу освіти з питань автономізації, розглянути особливості автономізації освітнього менеджменту, проаналізувати методологічні засади автономії середньої школи як основи ефективного менеджменту, дослідити роль фахового рівня шкільних адміністрацій у впровадженні передбачених законодавством академічної, організаційної, кадрової та фінансової автономії, визначити їх складові, ієрархію та показники ефективності, звернути увагу на роль та управлінські функції піклувальних (наглядових) рад в умовах автономізації закладів освіти та надати методичні рекомендації новопризначеним працівникам керівного складу щодо практичного втілення у функціонування закладу задач автономії.

У заході взяли участь 3 заступника директора з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти, керівник закладу дошкільної освіти, за підготовку та проведення управлінського меседжу відповідала психолог КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світлана СКОТАРЬ. Учасники методичного заходу активно опрацювали всі заплановані питання  порядку денного у інформаційно-презентаційному блоці у контексті їх актуальності та особливостей переходу закладів від часткової до повної автономії.

У практичному блоці учасники управлінського меседжу виступили із представленням творчого домашнього завдання, яке було надано під час попередньої зустрічі: необхідно було створити професіограму якостей керівника сучасного закладу освіти. Під час виконання творчої домашньої роботи учасники дійсно виявили свої творчі здібності, мотивацію і готовність до  підвищення  рівня власної управлінської компетентності та фахового самоудосконалення. На особливу увагу заслуговує виконання домашнього завдання заступником директора з навчально-виховної роботи Люботинської гімназії № 5 Наталією КАЛЮЖНОЮ, яка підготувала цілу авторську презентацію «Професіограма керівника закладу освіти», виділивши професійні знання, вміння та якості сучасного керівника, які, на її погляд, є найбільш важливими і необхідними. 

З метою розвитку та подальшого удосконалення управлінської компетентності учасникам методичного заходу було запропоновано для розв’язання різні ситуативні завдання, що сприяло відпрацюванню управлінських якостей, знань, умінь, здатності до глибокого бачення психолого-педагогічних проблем, вміння оперативно та професійно грамотно їх вирішувати.

По закінченню учасники отримали домашнє завдання: виконати творчу роботу «Моделювання  досвіду управлінської діяльності в умовах автономізації закладу».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень