A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення методичного івенту для вчителів природничо-математичного циклу

Дата: 24.05.2021 16:45
Кількість переглядів: 125

        

        21 квітня 2021 року вчителі природничо-математичного циклу закладів загальної середньої освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками методичного івенту з теми «Реалізація компетентнісного підходу в освітньому процесі в контексті підготовки до міжнародного дослідження якості освіти PISA–2022». У заході взяли участь 13 вчителів математики, фізики, хімії, біології та географії.

         Учасники семінару працювали в дистанційному режимі за допомогою інтерактивної  платформи Google Classroom та сервісу для відеоконференцій Google Meet.

        З презентацією «Державний стандарт базової середньої освіти: Природнича та математична освітні галузі. Компетентнісний потенціал природничої та математичної освітньої галузі» виступила консультант КУ «ЦПРПП» Світлана МАЗІЙ, яка зазначила, що Новий Державний стандарт базової середньої освіти є продовженням реформи Нової української школи в середній школі, визначає мету та принципи освітнього процесу, дає загальну характеристику змісту навчання, пояснює вимоги до обов’язкових результатів навчання та орієнтири для їхнього оцінювання. Консультант також звернула увагу вчителів на ключові компетентності, якими мають оволодіти школярі після закінчення кожного з двох циклів – адаптаційного (5-6 класи) і базового предметного навчання (7-9 класи), та наскрізні вміння, які формуються під час оволодіння природничою та математичною освітніми галузями, під час вивчення інтегрованих курсів.

        Саме важливості інтегрованого навчання була приділена увага під час презентації «Інтегроване навчання як умова формування ключових та предметних компетентностей учнів». Консультант ЦПРПП Світлана МАЗІЙ ознайомила присутніх із сутністю інтегрованого навчання, яке сприяє розвитку наукового стилю мислення учнів, формує компетентнісний підхід до навчальних предметів, вносить у звичайний освітній процес новизну та сучасність.

        Цікаво пройшов мозковий штурм «П’ять завдань з тестування PISA», де учасниками івенту були  проаналізовані та розв’язані компетентнісні завдання міжнародного дослідження PISA минулих років. Учителі хімії та біології Люботинської гімназії № 1 Вікторія БІЛОУС та Вікторія БОЛДАРЄВА та Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Олена МАЛІК презентували розв’язання завдання «Питна вода», проаналізувавши відповіді на кожне з поставлених питань, звернувши увагу на використання знань не лише з хімії та біології, а також з фізики, природознавства, основ здоров’я та екології. Різні підходи до розв’язання завдання «Велосипедистка» продемонструвала вчитель фізики та математики Люботинської гімназії № 5 Наталія ПАХОМОВА. Рекомендаціями щодо розв’язання завдань «Спілкування в Інтернеті» поділилася з колегами вчитель географії Любтинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Валентина ДОВЖЕНКО, акцентувавши увагу на обґрунтуванні всіх етапів розв’язання з посиланням на географічні та математичні факти. Учасники отримали домашнє завдання: створити компетентнісні завдання за зразками міжнародного дослідження якості освіти PISA.

          По закінченню заходу учасники обмінялися думками та висловили свої враження, пропозиції, побажання щодо проведеного методичного івенту.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень