A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення IT івенту для вчителів початкових класів

Дата: 21.05.2021 10:39
Кількість переглядів: 123

Щоб бути по-справжньому грамотними, ми повинні бути грамотними у світі медіа. 

Професор Маршал Маклюен

 У межах реалізації проєкту «Нова українська школа: від теорії від практики» 20 травня 2021 року  КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено IT івент за темою  «Медіаграмотність як складова інформаційно-цифрової компетентності педагога» для учителів початкових класів Люботинської міської територіальної громади.

Методичний захід було проведено в онлайн-форматі із використанням вебсервісів Google Classroom та Meet. Участь у ньому взяли 29 педагогів з усіх закладів загальної середньої освіти Люботинської міської територіальної громади.

У ході консультаційного меседжу «Медіаграмотність як складова інформаційно-цифрової компетентності педагога» консультант Центру Людмила КАПУСТЯНСЬКА розглянула основні поняття медіаосвіти та медіаграмотності; здійснила огляд видів медіатехнологій, форм та методів роботи з медіапродуктами. Також запропонувала до уваги учасників заходу детальний гайд для перевірки медіаінформації «Практичні інструменти перевірки інформації, або як протидіяти маніпуляціям».

Кейсом творчого вчителя з теми «Критичне мислення – умова медіа компетентності» поділилася  Ольга СЕМИКІНА, керівник територіального методичного об’єднання вчителів початкових класів, та ознайомила з прикладами використання технології розвитку критичного мислення для формування медіакомпетентності учнів.

Також до уваги учасників заходу було представлено чекліст «Більше про  медіаграмотність», в якому зібрані онлайн-ресурси для самоосвіти та посібники, які містить плани уроків, різноманітні вправи та ігри для учнів початкової школи.

Підсумковим етапом роботи стало вихідне анкетування, у ході якого учасники висловили свої думки щодо проведеного заходу та визначили питання, з яких вони потребують консультативної допомоги. 

  Дякуємо всім учасникам заходу  та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень