A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення методичного практикуму для вчителів математики, які працюють в 10-11-х класах закладів загальної середньої освіти

Дата: 26.04.2021 16:27
Кількість переглядів: 193

23 квітня 2021 року вчителі математики, які працюють в 10-11 класах закладів загальної середньої освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками методичного практикуму з теми «Формування ключових та математичних компетентностей учнів в процесі підготовки до ДПА та ЗНО». У заході взяли участь 11 вчителів математики.

         Учасники семінару працювали в дистанційному режимі за допомогою інтерактивної  платформи Google Classroom та сервісу для відеоконференцій Google Meet.

        З презентацією «Формування математичних компетентностей випускника школи як місія математичної освіти» виступила консультант КУ «ЦПРПП» Світлана МАЗІЙ, яка зазначила, що головне завдання вчителя математики розвивати математичні здібності і навички учнів, формувати ключові та математичні компетентності, вміння застосовувати набуті знання в повсякденному житті.

        Учитель математики Люботинської гімназії № 1, керівник ТМО вчителів математики Світлана ОЛІЙНИК запропонувала колегам презентацію «Методичний супровід учасників освітнього процесу під час підготовки до ЗНО в умовах дистанційного та змішаного навчання», у якій поділилася досвідом роботи щодо використання сучасних освітніх технологій під час  підготовки учнів до ЗНО в умовах карантину.

        Під час практичного блоку вчителі математики провели математичну розминку: розв’язали тестові завдання ЗНО з вибором однієї правильної відповіді, обговорили відповіді та способи їх знаходження, звернули увагу на «слабкі місця» у знаннях учнів.

        Цікаво пройшла робота «Майстерні педагогічної взаємодії», де були проаналізовані та розв’язані завдання пробного ЗНО-2021. Наталія БУТЕНКО, вчитель Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, та Наталія ЛУТИЦЬКА, вчитель Люботинського навчально-виховного комплексу № 2, презентували розв’язання завдань на встановлення відповідності, акцентувавши увагу на необхідності аналізу всіх запропонованих відповідей, з метою уникнення «прихованих» помилок. Алгоритм розв’язання структурованих завдань пробного ЗНО проаналізувала вчитель математики Люботинського навчально-виховного комплексу № 2 Раїса ПОНОМАРЬОВА. Різні підходи до розв’язання неструктурованих завдань продемонстрували вчителі математики Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Тамара НАКАЗНЕНКО та Раїса ПАРТОЛА. Рекомендаціями щодо розв’язання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю поділився з колегами вчитель математики Манченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександр КАПЛУН, акцентувавши увагу на обґрунтуванні всіх етапів розв’язання з посиланням на математичні факти, з яких випливає те чи інше твердження, проілюструвавши розв’язання задачі рисунками.

          По закінченню заходу учасники обмінялися думками та висловили свої враження, пропозиції, побажання щодо проведеного методичного практикуму, а вчителі 11-х класів долучилися до створення колективної поеми «До ЗНО залишилося … 34 дні».

       Дякуємо вчителям, які презентували  свій досвід роботи з підготовки до ЗНО та поділилися цікавими лайфхаками з колегами.

 

                                                           Консультант КУ «ЦПРПП» Світлана МАЗІЙ 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень