A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення семінару-практикуму для вчителів української мови та літератури

Дата: 25.03.2021 08:54
Кількість переглядів: 222

      24 березня 2021 року вчителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками віртуального семінару-практикуму на тему  «Формування комунікативної компетентності учнів на основі особистісно орієнтованого навчання шляхом впровадження інноваційних методів», який проводився на базі Люботинської гімназії № 5. На методичний захід в онлайн – режимі зареєструвалися 15 вчителів та консультант КУ «ЦПРПП» Люботинської міської ради Хлистун Н.І.  Учасники семінару в дистанційному режимі за допомогою платформи Google Classroom ознайомилися з напрацюваннями вчителів української мови та літератури гімназії  щодо формування комунікативної компетентності учнів на основі особистісно орієнтованого навчання шляхом впровадження інноваційних методів.

     Захід розпочався з  презентації «Ми вчителі української мови та літератури», де вчителі Зінченко Н.С. та Перекрест Т.О. розповіли про себе, свої плани на майбутнє та запропонували учасникам семінару створити слайд педагогічної спільноти вчителів української мови та літератури свого закладу.

     Інформаційно-презентаційний блок складався з двох частин: пролонгованої доповіді презентації  з теми «Формування комунікативної компетентності учнів на основі особистісно орієнтованого навчання шляхом впровадження інноваційних методів», під час якої було акцентовано увагу на таких поняттях як мовний та літературний компоненти та їх змістові лінії, розкрито особливості комунікативної компетентності, проблеми щодо її формування, наведено приклади форм і методів роботи, які використовують учителі на своїх уроках з метою розвитку комунікативної компетентності. У другій частині блоку вчителі мали змогу шляхом тестування на освітній платформі «Всеосвіта» перевірити свої знання після перегляду презентації.

     У практичному блоці Зінченко Н.С. познайомила учасників заходу із технологією кейс-урок, продемонструвавши  систему уроків за твором Ніни Бічуї «Шпага Славка Беркути» (8 клас), після перегляду яких учителі мали змогу перевірити свої знання, виконавши серію тестів. Під час методичного вернісажу Перекрест Т.О. продемонструвала тренувальні вправи на відпрацювання орфографічних та пунктуаційних навичок.

     По закінченню заходу учасники пройшли вихідне анкетування та виконали інтерактивну он-лайн вправу «Коло думок», під час якої висловили свої враження, пропозиції, побажання.

    Дякуємо адміністрації та вчителям Люботинської гімназії № 5 за цікаву, насичену роботу семінару-практикуму.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень