A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення презентаційного меседжу для вчителів географії та економіки

Дата: 21.03.2021 17:03
Кількість переглядів: 118

18 березня 2021 року вчителі географії та економіки закладів загальної середньої освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками презентаційного меседжу з теми «Компетентнісний підхід як інноваційний напрям під час навчання географії та економіки в контексті  положень Концепції Нової української школи», метою якого було ознайомлення вчителів географії та економіки з досвідом роботи щодо створення умов для розвитку компетентностей учнів під час організації освітнього процесу; з презентацією методів та форм навчання, які сприятимуть фінансовій підготовці здобувачів освіти.  Методичний захід було проведено в онлайн-форматі із використанням вебсервісу Google Classroom та додатку Google Meet. Створенню позитивного налаштування та мотивацією до плідної роботи стало відеопривітання учасників заходу.

 Під час методичного калейдоскопу за темою «Компетентнісний підхід як інноваційний напрям під  час навчання географії та економіки в контексті  положень Концепції Нової української школи»  вчитель географії Люботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Довженко В.М. ознайомила колег з сукупністю форм, методів, прийомів і засобів, які необхідні для формування ключових географічних компетенцій.

Практичний блок був представлений педагогічним фрістайлом «Формування дослідницького середовища на уроках географії як засобу розвитку життєвих компетентностей здобувачів освіти» (з використанням дайджесту відеофрагментів уроків в 5 класі «Кругообіг води в природі», 6 класі «Утворення землетрусів», «Утворення хмар. Опади», «Вплив рельєфу на клімат» (вчитель Довженко В.М.)); панорамою методичних знахідок «Кроссенс як технологія розвитку критичного мислення» (відеофрагменти уроків з використанням кроссенсів створених вчителем географії Довженко В.М. «Клімат» (8 клас), «Вода на Землі» (5 клас); творчою лабораторією «Інтегровані проєкти під  час вивчення курсу за вибором «Фінансова грамотність» вчителя Сипко В.П. (де були представлені  учнівські відеопроєкти «Правильний вибір якісного спортивного м’яча», «Енергоефективність й енергоощадність ламп у побуті»). Учитель географії Довженко В.М.залучила учасників до активної роботи в педагогічній майстерні «Організація дистанційного навчання за допомогою Google сервісів». Практичний психолог Ляхова Н.В. запропонувала учасникам заходу інтерактивну вправу «Емоційна хвиля «Асиміляція географічних  знань у реальному житті», в ході якої літери та слова перетворювалися в географічні терміни та назви, асоціювалися з чудовими краєвидами та подорожами.

Запропоновані матеріали презентаційного меседжу сприяли актуалізації, систематизації та поповненню методичного арсеналу вчителів географії та економіки та підвищенню їх професійного рівня.

    По завершенню роботи учасники пройшли вихідне анкетування, під час якого висловили свої враження, пропозиції та побажання.

  Дякуємо адміністрації Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 за змістовний та корисний методичний захід.

    Матеріали методичного заходу розміщено на платформі Google Classroom за посиланням

 https://classroom.google.com/c/Mjg4NDQwNzA3Njcz?cjc=fua3ixr

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень