A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення методичної трендової студії для вчителів англійської мови 10-11-х класів закладів загальної середньої освіти

Дата: 23.02.2021 09:58
Кількість переглядів: 107

     

22 лютого 2021 року вчителі англійської мови 10-11 класів закладів загальної середньої освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками методичної трендової студії-онлайн з теми  «Успішне формування іншомовної аудитивної  компетентності учнів старших класів під час підготовки до ЗНО-2021 з англійської мови». Захід проведено у форматі ZOOM-конференції,  у ході якого було розглянуто особливості підготовки учнів до перевірки розуміння мови на слух, опрацьовано вимоги до проведення аудіювання та зразки завдань ЗНО з аудіювання, обговорено результати пробного тестування учнів за зошитами КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

 

У заході взяли участь 10 педагогів закладів загальної середньої освіти та консультант  КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

 

Під час інформаційно-презентаційного блоку учитель англійської мови Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Наталія ІВАЩЕНКО у виступі з теми «ЗНО на 200 балів: як готувати до частини «Аудіювання» в умовах дистанційного та змішаного навчання» звернула увагу учасників  на ефективні вправи та прийоми, які допоможуть підготувати учнів до трьох частин тесту аудіювання. Звернула увагу на те, що вчителю необхідно підбирати тематично різнобічні, автентичні матеріали для прослуховування, які містять різноманітні акценти.

 

Консультант Центру Людмила КАПУСТЯНСЬКА ознайомила з інтернет-ресурсами, які можуть бути корисними у роботі щодо  підготовки учнів до ЗНО.

 

У практичному блоці «Підготовка до ЗНО з англійської мови: Аудіювання/Listening. Розв’язування завдань» керівник територіального методичного об’єднання  Марина БОНДАРЕНКО нагадала учасникам заходу вимоги до проведення аудіювання, надала практичні поради щодо особливостей підготовки учнів до цієї частин ЗНО та організувала роботу педагогів із розв’язування завдання з аудіювання.

 

Під час блоку зворотнього зв’язку вчителі проаналізували результати проведеного пробного тестування за завданнями КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» та обмінялися думками щодо шляхів організації корекційної роботи з метою усунення виявлених прогалин у знаннях учнів та покращення  роботи з підготовки учнів до ЗНО.

 

По закінченню  учасники отримали домашнє завдання: підготувати матеріали з досвіду роботи «Сучасні освітні інструменти для підвищення ефективності підготовки до ЗНО з іноземної мови в умовах дистанційного та змішаного навчання».

 

Матеріали методичного заходу розміщено у вільному доступі на платформі Google Classroom за посиланням.

 

                                                        Консультант КУ «ЦПРПП»  Людмила КАПУСТЯНСЬКА


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень