A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення тематичного івенту для керівників закладів дошкільної та позашкільної освіти

Дата: 04.02.2021 16:59
Кількість переглядів: 119

        

       04 лютого 2021 року керівники закладів дошкільної та позашкільної освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками тематичного івенту  з теми  «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти: перші кроки», метою якого було: ознайомити учасників із методичними рекомендаціями Державної служби якості освіти з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної та позашкільної освіти,  практичними аспектами розроблення Положення про  внутрішню систему забезпечення якості освіти та здійснення самооцінювання освітньої діяльності та управлінських процесів. Участь у методичному заході взяло 9 осіб.

        Під час інформаційно-презентаційного блоку  Вікторія СІТЧЕНКО, заступник начальника відділу освіти, у своєму виступі-презентації «Нормативно-правові аспекти реалізації повноважень Державної служби якості освіти України та органів місцевого самоврядування у частині забезпечення якості освіти» довела до відома нормативні документи щодо формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної та позашкільної освіти, зупинилась на зовнішній системі забезпечення якості освіти, зокрема, інституційному аудиті, його меті та результатах. Світлана СІРЕНКО, директор Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», представила до уваги керівників презентацію з теми «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти: теоретичний аспект», у якій ознайомила з алгоритмом  управлінських дій щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення  якості освіти (ВСЗЯО), зупинилася на етапах розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, її компонентах, методах збору інформації, рівнях оцінювання якості освітньої діяльності.

       Самооцінювання — важлива складова функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, воно допомагає оперативно реагувати на виклики, відстежувати динаміку та визначати напрями розвитку закладу освіти. Під час практичного блоку до уваги учасників було представлено практичні аспекти  самооцінювання  освітніх та управлінських процесів у закладах освіти, з якими познайомили Людмила ГЕЛА, директор Люботинського міського будинку дитячої та юнацької творчості та Олена ПОПОВА, вихователь-методист Люботинського дошкільного навчального закладу (ясла-садка) № 1 «Ялинка». Дуже цінними для керівників стали їх практичні поради щодо здійснення  самооцінювання за напрямами,  вибору інструментарію для здійснення спостереження та опитування, вивчення документації тощо.

     Під час практикуму учасники ознайомилися із рекомендаціями Державної служби якості освіти «Самооцінювання шкіл: створюємо чекліст»  щодо оптимальної та системної організації процесу самооцінювання упродовж року та отримали домашнє завдання: створити чекліст щодо здійснення самоосвітніх процесів у закладі освіти упродовж року, указати, які процеси вони будуть здійснювати на початку року, які у середині та по закінченню року, що дасть змогу більш ефективно та оптимально здійснити процес самооцінювання.

      По закінченню було проведено вправу «Дій», метою якої було формулювання учасниками планів на майбутнє з урахуванням отриманих знань. Учасникам було запропоновано подумати про те, як вони будуть застосовувати отриману інформацію та набуті знання та заповнити стовпчики «Шість місяців», «Три місяці», «Завтра».

     Керівники закладів освіти окреслили орієнтири подальшої діяльності та зазначили, що інформація була дуже корисною, практично орієнтованою і стане їм у нагоді для розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі.

       Дякуємо адміністрації Люботинського міського будинку дитячої та юнацької творчості та Люботинського дошкільного навчального закладу (ясла-садка) № 1 «Ялинка» за презентацію досвіду роботи, а усім учасникам бажаємо успіхів у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

 

                                                              Директор КУ «ЦПРПП»  Світлана СІРЕНКО


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень