A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Про проведення творчої лабораторії для вчителів інформатики

Дата: 02.02.2021 16:28
Кількість переглядів: 290

29 січня 2021 року вчителі інформатики закладів загальної середньої освіти Люботинської міської територіальної громади стали учасниками творчої лабораторії з теми «Формування інформаційно-цифрової компетентності учнів на уроках інформатики та в позаурочний час в умовах реформування змісту освіти», метою якої було показати можливості опанування початковими навичками програмування за допомогою вебсервісу Code Combat.com та ознайомити учасників заходу з можливостями створення вебсайтів за допомогою безкоштовних конструкторів. 

Методичний захід, який проведено в онлайн-форматі із використанням вебсервісу Google Classroom та додатку Google Meet, став презентацією досвіду роботи вчителів інформатики Люботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 щодо формування інформаційно-цифрової компетентності здобувачів освіти. У відеопрезентації з теми «Формування інформаційно-цифрової компетентності учнів на уроках інформатики та в позаурочний час в умовах реформування змісту освіти» учитель Онищенко М.С розкрив шляхи формування інформаційної компетентності учнів на уроках інформатики, що сприяють досягненню основної вимоги сучасної освіти – умінню орієнтуватися у світовому інформаційному просторі, володіти навичками роботи з великими і постійно змінними масивами інформації та інформаційною культурою.

Під час практичного блоку учасники заходу мали можливість переглянути відеофрагменти уроків інформатики в 5 класі з теми «Формування та створення таблиць» (учитель Шармай О.І.) та у 8 класі з теми «Створення об’єктно-орієнтованої програми, що відображає вікно повідомлення» (учитель Онищенко М.С.), проведені вчителями під час дистанційного навчання.  Цікавинками зі скарбнички молодого вчителя «Середовище для створення власних інформаційних продуктів» поділилася з присутніми вчитель інформатики початкових класів Єрмоленко С.В. У ході проведення методичного практикуму «Я роблю це так» учитель інформатики Шармай О.І. поділилась власним досвідом щодо формування початкових навичок програмування за допомогою ігрових технологій, а учасники творчої лабораторії під керівництвом вчителя інформатики Онищенка М.С. виконали практичну роботу «Створення вебсайтів за допомогою безкоштовних конструкторів».

 На завершення роботи вчителі інформатики взяли участь у проведенні дискусійного кола «Дистанційне навчання без стресу», у ході якого практичний психолог Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Ляхова Н.В. надала практичні поради для вчителів та учнів, як працювати без стресу.

Запропоновані матеріали творчої лабораторії сприяли актуалізації, систематизації та поповненню методичного арсеналу вчителів інформатики та підвищенню їх професійного рівня. По завершенню роботи учасники пройшли вихідне анкетування, під час якого висловили свої враження, пропозиції та побажання.

 

Дякуємо адміністрації Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 за змістовний та корисний методичний захід.

Матеріали методичного заходу розміщено

 https://classroom.google.com/c/MjU4OTg0MzIyMzky?cjc=i7ycgyg


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень