A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Онлайн-ресурси на допомогу вчителю хімії

Дата: 01.02.2021 10:40
Кількість переглядів: 2296

Корисні інтернет-ресурси для вчителів хімії

https://rada.info/upload/users_files/41765931/2e50afd9f113e403c040ecd1e91045ab.jpg

1. "Хімічний світ" - хімічний інформаційний портал, що створений для надання пошукачам оперативної інформації щодо їх запитів у сфері хімічної науки. Основний напрям: хімія палива та вуглецевих матеріалів, хімія фулеренів та нанотрубок, хімія періодичних елементів.

Перехід за посиланням: https://chemworld.com.ua

2. "Періодична таблиця від TED-ED: таблиця Менделєєва" – таблиця хімічних елементів, зміст якої представлений у форматі навчальних відеороликів. В кожному з них не лише розповідається про основні властивості хімічних елементів, але і демонструються різноманітні хімічні реакції з їх участю. Хоча відео англійською, але за бажанням можна додати титри українською чи російською. Цей сервіс передбачено загальними налаштуваннями Youtube. Для його активації необхідно натиснути на значок Субтитри у правому нижньому куті, а далі обрати відповідну мову у Налаштуваннях (переклад –  потрібна мова). Проект було впроваджено у 2014 році командою TED-Ed спільно з Бреді Хераном, автором популярного Youtube-каналу Numberphile, на якому публікуються пізнавальні відео з математики. Вибравши будь-який елемент з таблиці Менделєєва, перегляньте на уроці навчальне відео про його властивості. Елементи з таблиці можна групувати за окремими ознаками (рідкоземельні метали, благородні гази, галогени, неметали тощо).

Перехід за посиланням: http://ed.ted.com/periodic-videos

3. "Mozaik Education" - інтернет-сервіс, що забезпечує інтерактивне навчання і на даний момент займає перше місце в Україні серед подібних собі. Його основна складова - mozaBook урізноманітнює інструментарій шкільних уроків численними ілюстраційними, анімаційними та творчими презентаційними можливостями. Видовищні інтерактивні елементи й вбудовані додатки сприяють розвитку навичок, полегшують проведення дослідів, пробуджують зацікавленість учнів і допомагають в легкому засвоєнні навчального матеріалу. Незамінний інструмент для вашого STEAM проєкту. Даний інтерактив розрахований на велику кількість предметів, в тому числі й хімія. Підтримує велику кількість мов, серед яких є українська мова.

Перехід за посиланням: https://www.mozaweb.com/uk/

4. "MEL Chemistry" – один з найкращих мобільних застосунків, що призначений для візуалізації молекул. Їх можна розглядати під будь-яким кутом на звичайному екрані чи за допомогою окулярів віртуальної реальності. Це спрощує розуміння сутності хімічних експериментів та влаштування речовини. Проект було розроблено в 2011 російським програмістом Василем Філіповим, тому інтерфейс додатку російською мовою. MEL Chemistry можна широко залучати на уроках для візуалізації сенсу хімічних реакцій на молекулярному рівні. Наразі у додатку містяться 3D моделі понад 80 речовин та ряд хімічних експериментів з поясненням. Віртуальних 3D моделей речовин можна буквально торкнутися. Функціонал застосунку дозволяє вільно їх обертати під будь-яким кутом, відображуючи співвідношення розмірів атомів, а також показує хімічну формулу та тип зв'язків між атомами.

MEL Chemistry включає відео з демонстрацією ряду хімічних експериментів з такими поясненнями:

  • детальна покрокова інструкція;
  • правила безпеки та утилізації;
  • цікаві наукові факти;
  • пояснення наукової складової експерименту.

Перехід за посиланням: https://melscience.com/RU-ru/

5. "New Generation" - це лабораторія освітньо-розважального контенту. Ми об'єднали люблячих батьків, молодих вчених, креативних педагогів і сотні маленьких експериментаторів. Наша мета проста - дитячий захват від занять і пізнання нового!  Приводьте юних дослідників в Центр New Generation в Києві або запустіть наші курси у себе в місті! Курс "Крута наука" представлений в Україні, Казахстані та Узбекистані!". ФІльми, які змусять полюбити хімію.

Перехід за посиланням: https://www.facebook.com/ngeducation/posts/2617216481896986

6. "Готові шкільні презентації на будь-який смак та тему" - На порталі представлені тисячі унікальних авторських презентацій з будь-яких предметів, які широко і яскраво представляють обрану Вами тему. Усі презентації створені у програмі Power Point та доступні на будь-якому комп’ютері.

Перехід за посиланням: https://gdz4you.com/prezentaciyi/himiya/

7. Сайт для вчителів хімії міста Києва http://chemists.ippo.kubg.edu.ua/

8. Гіпермарнет Знань. Хімія.

 https://edufuture.biz/index.php?title=%D0%A5%D1%96%D0%BC%D1%96%D1%8F


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень