A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В VI МІЖНАРОДНОМУ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОМУ КОНКУРСІ ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА МАНЯКА ТА ЛІДІЇ КОВАЛЕНКО

Дата: 23.06.2021 14:33
Кількість переглядів: 90

Організатори: Міністерство освіти і науки України, Інститут історії України НАН України, Український науково-дослідний та освітній центр дослідження Голодомору (HREC in Ukraine), Національна спілка краєзнавців України, Науково-освітній консорціум вивчення Голодомору при Канадському інституті українських студій університету Альберти

Спеціальна тема Конкурсу 2021 року – «Регіональна/локальна історія в контексті осмислення епохи Голодомору – геноциду Українського народу»

88 років віддаляють нас від Голодомору – масштабної гуманітарної катастрофи початку 1930-х рр., жертвами якої стали мільйони людей. Небайдужість до минувшини «малої батьківщини», збереження родинної пам’яті, популяризація місцевих історичних знань – важливі компоненти формування ідентичності сучасних студій Голодомору й підтримки/зміцнення загальнонаціональної пам’яті про Голодомор – геноцид Українського народу.

У фокусі цьогорічного Конкурсу – комплексні дослідження передумов, перебігу та наслідків сталінської політики творення голоду крізь призму персонального/родинного досвіду, історії певних регіонів, місцевостей (області, райони, міста, села та ін.) як складових єдиного загальноукраїнського простору.

Організатори очікують від конкурсантів демонстрації ґрунтовних знань у царині краєзнавчого аспекту голодоморних студій та неформального підходу у пошуку відповідей на питання: як наші знання про історичне минуле можуть допомогти нам краще зрозуміти сьогодення, стати сильнішими й успішними у особистісній реалізації та досягненні єдності в подоланні суспільних викликів, зокрема – що саме кожен з нас і всі гуртом можемо зробити для посилення ролі місцевих спільнот у збереженні історичної пам’яті та захисті об’єктів культурної спадщини, пов’язаних з епохою Голодомору.

Номінації Конкурсу:

• Кращі дослідницькі та мистецькі роботи учнів закладів загальної середньої освіти, з підномінаціями: кращі роботи учнів 5-8 класів; кращі роботи учнів 9-11 класів.

• Кращі методичні розробки уроку/лекції та мистецькі роботи вчителів закладів загальної середньої освіти/викладачів закладів вищої освіти.

• Кращі наукові та мистецькі роботи студентів, аспірантів, науковців (віком до 35 років).

Нагороди переможцям:

• В кожній із номінацій/підномінацій – по шість переможців, із врученням відповідно дипломів 1-го, 2-го, 3-го ступенів та грошової винагороди відповідно 5 тис. грн., 3 тис. грн., 2 тис. грн. на подальше поглиблення й поширення результатів наукової і творчої діяльності в царині проблематики Голодомору.

 

• Додатково у кожній із номінацій/підномінацій 10 робіт, із врученням заохочувального диплому та грошової винагороди в розмірі 1000 грн. на подальше поглиблення й поширення результатів наукової і творчої діяльності в царині проблематики Голодомору.

• Переможці Конкурсу по усіх номінаціях/підномінаціях, які здобули 1-е, 2-е, 3-є місця, запрошуватимуться до столиці України м. Києва на урочисту церемонію нагородження (за наявності Міжнародного свідоцтва про вакцинацію або довідки про негативні результати ПЛР-тесту на COVID-19).

• Для всіх конкурсантів – електронні Дипломи учасників (за додатковим зверненням до Організаторів).

На Конкурс подаються лише оригінальні, раніше неопубліковані/неоприлюднені наукові та мистецькі роботи.

Терміни проведення Конкурсу:

• Наукові та мистецькі роботи приймаються на Конкурс до 14 листопада, підведення підсумків, нагородження переможців – останній тиждень листопада 2021 р.

Конкурсні роботи просимо надсилати:

• Поштою (виключно для творів образотворчого мистецтва): 02068, м. Київ, а/с 74, із позначенням «VI Міжнародний міждисциплінарний конкурс – 2021».

• Електронною поштою (відповідно до номінацій):

Кращі роботи учнів: konkurs.mk.2021school@gmail.com

Кращі роботи вчителів: konkurs.mk.2021teacher@gmail.com

Кращі роботи молодих науковців:

konkurs.mk.2021scholar@gmail.com

Детальніше про Умови Конкурсу:

На сайті Міністерства освіти і науки України: www.mon.gov.ua

• На сайті HREC in Ukraine: www.holodomor-hrec.com (розділ «Можливості»)

Є додаткові запитання? Звертайтеся!

Тел.: + 38 (097) 081 38 20

e-mail: hrecukraine@gmail.com

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень