A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Люботинської міської ради Харківської області

Онлайн-ресурси на допомогу вчителю біології

Дата: 28.01.2021 10:38
Кількість переглядів: 401

Корисні посилання для вчителів біології

https://rada.info/upload/users_files/41765931/ec4108a0aa27f1541897a8c618b1418d.jpg

1. Український біологічний сайт  присвячений висвітленню деяких аспектів біологічної освіти та науки в Україні. Тут можна знайти історію проведення та архіви завдань всеукраїнських біологічних олімпіад і турнірів, інформацію про Нейроконкурс та екологічну олімпіаду. У бібліотеці сайту зібрана літератури для підготовки до біологічних конкурсів. Крім цього пропонується архів завдань ЗНО з біології.

2. Всеукраїнський освітній портал «Острів знань»  має на меті створення потужного соціально-освітнього простору, який об’єднає між собою учнів, педагогів та батьків, і призначатиметься не лише для обміну інформацією, а й для обговорення питань і проблем, що виникають у галузі освіти, реального їх розв’язання наявними засобами й ресурсами. Основними інструментами цього комплексу є інформаційні, технологічні й комунікаційні можливості мережі Інтернет.

3.   «Тесторіум» Сайт для вчителів та учнів, де можна перевірити глибину своїх знань, створити свої тести або скористатись уже існуючими.

4. «Майстер-Тест»  це безкоштовний інтернет сервіс, що дозволяє створювати тести. Ви можете створювати як онлайн тести, так і проходити тест без підключення до інтернету, скачавши його.

5. Блог-квести з природничо-математичних дисциплін. Ця технологія побудована на основі технології блогу, мови HTML, пошуку та використання безкоштовного Веб-простору. У Блог-квесті, так само як і у Веб-квесті, за тим самим алгоритмом здійснюється інтерактивне спілкування учнів, використовуються сервіси Веб 2.0, що не потребують знання програмування.

6Проєкт «Вся біологія» – це науково-освітній проект, присвячений біології та спорідненим природничим наукам. Основна ідея порталу полягає у створенні великого інформаційного ресурсу, на якому зібрана різноманітна інформація щодо всіх розділів біології, а форма її представлення – максимально доступна для звичайного читача.

7. http://www.filin.vn.ua  - ілюстрована енциклопедія тварин.

8. http://bioword.narod.ru "Біологічний словник ONLINE"- універсальне довідкове інтернет-видання, призначене як для біологів, так і для широкого кола представників суміжних наук, учнів і всіх, хто цікавиться живою природою.

9«Цікава наука» – українськомовний youtube-канал, на якому представлена добірка пізнавальних відеосюжетів, адаптованих з іноземних джерел під україномовного користувача. Відеофрагменти, що представлені в кожній папці на плейлисті, зрозуміло і цікаво пояснюють, що і як влаштовано. Кожна серія присвячена розповіді про певний біологічний процес чи явище. Тривалість серії 3-7 хвилин.Перехід за посиланням: 

https://www.youtube.com/channel/UCMIVE71tHEUDkuw8tPxtzSQ/search?query=біологія

10. "EdEra-Osvitoria: BIO Автостопом по біології" - онлайн-курс допоможе підготуватися до ЗНО, а також доведе, що наука – це дійсно цікаво та навіть весело! Автори курсу, Влад та Аня, допоможуть розібратися у найскладніших темах ЗНО. Це, зокрема, цитологія і основи молекулярної біології, генетика, ботаніка і фізіологія людини. На вас чекають живі приклади, зрозумілі візуалізації, конспекти до кожної теми та тестові запитання, побудовані на реальних завданнях ЗНО.

Перехід за посиланням: 

https://courses.ed-era.com/courses/course-v1:EdEra-Osvitoria+BIO+1/about?fbclid=IwAR2JGm6FyBG23y8CUig7J71Zka7DQNVtgzCNNt0khbdkgjU64Vn4S9gBrS0

11. "Готові шкільні презентації на будь-який смак та тему" 

На порталі представлені тисячі унікальних авторських презентацій з будь-яких предметів, які широко і яскраво представляють обрану Вами тему. Немає жодної необхідності годинами працювати над візуалізацією заданого матеріалу – Ви гарантовано знайдете потрібну серед розмаїття варіантів. Усі презентації створені у програмі Power Point та доступні на будь-якому комп’ютері.

Перехід за посиланням: https://gdz4you.com/prezentaciyi/biologiya/

12Інтернет на користь: вивчаємо біологію, залучаємо технології

Добірка кращих онлайн-ресурсів, які підвищать зацікавленість вивчення біології в межах і поза межами шкільної програми та стануть помічниками у підготовці до ЗНО.

https://naurok.com.ua/post/internet-na-korist-vivchaemo-biologiyu-zaluchaemo-tehnologi

13. FlorAnimal  сайт, на якому зібрана величезна добірка навчальної та пізнавальної інформації щодо світу тварин та рослин, які існують на планеті.

14. "БІОЛОГІЯ: РОСЛИНИ, ГРИБИ ТА ЛИШАЙНИКИ" - перший курс біології включає в себе не тільки матеріал з ботаніки, а й базову інформацію, необхідну для розуміння біологічних процесів. У першому курсі учень спочатку опановує анатомію та фізіологію рослин, а вже потім, на основі здобутих знань, різноманітність рослинного світу. Ботаніка — це нескладно, і ви в цьому переконаєтесь. Цей курс підійде в першу чергу абітурієнтам, які планують пов'язати своє життя з біологією, біотехнологією, медициною, психологією, ветеринарією, фармацією, різноманітними напрямами сільського господарства та лісництва. Однак наш курс біології виявиться корисним не тільки для тих, хто вже на порозі вступу до ВНЗ, а й для школярів, які просто цікавляться біологією, хочуть доповнити та вдосконалити знання або навіть опанувати певний матеріал наперед, взяти участь у біологічних олімпіадах, турнірах і конкурсах. Окрім цього, курс буде цікавим для всіх, хто полюбляє біологію, прагне дізнатися щось нове або надолужити втрачене у школі, адже пізнавати ніколи не пізно.

Перехід за посиланням: https://courses.ed-era.com/courses/EdEra/b102/B102/about

15. "ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА" - безпека для дитини – один із головних принципів Нової української школи. Для того, щоб організувати безпечне шкільне середовище, вчительство має володіти певними навичками. Одна з них – навичка домедичної допомоги. Щоб вчителі/-ки змогли опанувати її, ГО «Смарт освіта» і EdEra створили курс «Домедична допомога». У цьому курсі лектор В’ячеслав Черненко, який є досвідченим хірургом-практиком, не лише розповідає про те, як надавати домедичну допомогу. Він демонструє дії, які допоможуть дитині чи дорослій людині до приїзду карети швидкої. Зберегти життя до приїзду медиків – обов’язкове знання для вчителів і дуже бажане для усіх батьків.

Перехід за посиланням: https://courses.ed-era.com/courses/course-v1:EdEra-SmartOsvita+Med+1/about

16. Розробки уроків  Розробки уроків з різних тем курсу біології


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень